INDIKETES ADVENTURE RACE

Retornem a la competició a l'Indiketes Adventure Race i què millor que fer-ho el dia del meu aniversari i formant un equip amb quatre nois i una noia del Grup de Tecnificació de l'Escola de Trail Diedre on sóc el director esportiu i entrenador.

 

El raid es tractava d'una competició que englobava diferents disciplines esportives: 23km Trail i Coastering, 32km BTT, 400m Natació, 3km Kayak, una Via Ferrata i tot combinant-ho amb Orientació. 


Una competició que ja des d'uns quants dies abans, entre tots els nanos ja es podia respirar un munt de sentiments, d'emoció, incertesa, nerviosisme, motivació ... tot això, assegurava que seria una experiència totalment enriquidora i sobretot una gran aventura per gaudir-ne el màxim! 


I així va ser, el raid arrencava a les 23:00h de dissabte 20 de juny amb una etapa pròleg de 9,90km de trail on en total hi varem estar poc més d'una hora.

 

Seguíem diumenge a les 8 del matí fins les 15:00h de la tarda, després de passar una nit al "suelo duro" (dormint molt poc). Quedaven per completar les diferents seccions que he comentat anteriorment. . . 

Comencem amb una etapa de BTT, aproximadament uns 20km. Tots se'ls veia molt animats i preparats per seguir vivint una gran aventura! I sense cap complicació varem superar la primera secció molt bé, solament alguns petits errors d'orientació i una petita caiguda ens va fer perdre una mica de temps.


Arribem a la transició amb el Kayak, una etapa de 2,8km on al mig farem un relleu amb els altres membres de l'quip, ja que sols teniem disponibles 2 kayaks i érem 6. També, sense gaires complicacions varem aconseguir arribar a la meitat del recorregut, marcant les valises que tocaven i fent el relleu amb els altres companys que si que una mica més i cauen a l'aigua però al final no varem tenir la sort de veure'ls ven molls i poder riure una mica! Amb els altres, varem acabar de marcar les valises que faltaven (algunes les havien robat, una llàstima) i seguíem cap a la secció de Coastering.


L'etapa del Coastering poder va ser la més divertida ja que la majoria no ha fet mai això de córrer/caminar per les roques del costat del mar. Comencem i tot anava rodó, fins que vàrem trobar un espai on hi havia una profunditat d'uns 3m i de costat a costat hi havia un mínim de 5/6m, van sorgir les preguntes: I què fem? hem de passar per aquí? com ho fem?... Finalment un es va treure la motxilla, salta a l'aigua i arriba a l'altre costat, tots una mica bocabadats no s'acabaven de creure que havien de fer això en una competició. Dons si, tots al darrera, sense motxilles, vestits cap a l'aigua i ja érem a l'altre costat, menys un que ens va passar les motxilles i va venir. Marquem la valisa i seguim endavant.


Ens trobem que les següents les havien tret (sempre hi ha gent i és una llàstima) varem decidir dons pujar cap al camí de ronda i seguir fent la resta pel mig de la població. Aquí es va començar a veure la falta de forces d'alguns companys, ja portàvem més de 3h de raid i però seguíem avançant i si calia esperar i/o ajudar a un company tots li donàvem un cop de mà.

La següent secció que ens tocava va ser la Via Ferrata de Sant Feliu de Guíxols, aquesta secció ja es notava el cansament i poder era la més complicada a fer, un nano em va comentar que li feien una mica de respecte les alçades i em preocupava una mica que no s'hi sentís bé. Finalment tot va anar com una seda, però ens vàrem adonar que ja no disposàvem de gaire temps per arribar a meta i ens vàrem veure obligats a agafar la "via d'Escape" per escurçar la ferrata i anar cap a la següent secció de natació.


Mentre anàvem cap a l'inici de la secció de natació, un noi va petar bastant i no podia córrer massa, així que vaig cap a ell, ens mirem cara a cara i li dic que em doni la mà que l'ajudaré a avançar millor. I així varem estar uns 30" fins que s'apropa un altre noi (poder el que estava més fort físicament) li agafa l'altre mà i tots junts anem cap a la transició. M'agradaria donar èmfasi en aquest fet ja que poques vegades es veu una situació d'aquesta, que sense dir res, el noi que estava més bé físicament em va venir a ajudar a portar a l'altre nano, sense paraules em vaig quedar i encara quan hi penso els pels se'm posen de punta.

Arribem a la natació, ens comenten que no fa gaire han tancat la prova, em va saber molt greu per la noia que és nedadora també i la volia realitzar ella però ens vam quedar sense poder-la fer. Queda menys d'una hora pel tancament de meta, falta una secció de BTT i tenen estimat que el millor temps és de 1:00h, així que ens veiem obligats a deixar-la i agafar una via secundària per arribar a l'hora.

 

Les forces dels sagals eren gairebé nules, portàvem quasi 6h de raid i ja no podien avançar gaire ràpid. Cosa que es va seguir demostrant el fantàstic treball en equip de tots! Tots ens ajudàvem uns amb els altres, ja sigui empenyent, tibant, motivant, etc.. Això va ser la prova perfecte que un dels valors fonamentals que treballem tant a l'escola de trail com amb els de tecnificació és el treball en equip, cohesió de grup, esperit de superació, etc.. va quedar demostrat que la feina està ven feta!

 

Dons això, gràcies a un gran treball en equip vàrem superar tots els obstacles per aconseguir finalitzar el raid tots junts i arribant a uns 5 minuts abans del tancament de meta! Només vull felicitar a tots ells pel gran esforç que van fer i per la gran treball en equip i la gran unió que es va veure en tot moment de la competició. Son uns cracks!!! 

 

 

Reflexió: Una cosa de l'esport que m'emociona molt és compartir-lo i transmetre'l als més jovenets, que visquin noves experiències, gaudeixin i aprenguin amb els diferents valors que t'aporta.

Xarxes Socials:SUPPORT:

INSTITUTION:

BIKE:

SPORTS CENTER:


NUTRITION:

HEALTH CARE:

IMAGE:
Padrí de La Guilla Solidària (PepinosBTT)


hola@rogertuneu.com