L'hi hem cardat molt GAS ehh!

Dissabte 2 d'abril de 2016 amb l'Arnau Soler, un noi de 16 anys que entreno amb el grup de Tecnificació de l'Escola de Trail Diedre, vàrem disputar el Raid Aventura XPerience de Caldes de Malavella.

 

Ens presentàvem com l'equip més jove (ell sols té 16 anys) sota el nom de "Just to get crazy". La competició constava de 30km BTT + 16km Trail amb prova específica de cordes (escalada i tirolina) + 30km BTT i per acabar una prova d'orientació! Tot això ho teniem que fer amb un temps màxim de 6h! així que no ens podíem encantar massa.. 

 

Arrencàvem a les 8:00h del matí, amb una boira pixanera que es feia notar. Un cop donada la sortida nosaltres ens vam esperar uns 2min més per sortir ja que no m'agrada començar un raid fins que no marco el mapa i tinc ben clar el camí a seguir. Un cop engegats em va costar una mica entrar al mapa, abans de la primera balisa ja havia comès algun petit error que ens va fer perdre una mica de temps.

Quan ja teníem la primera balisa marcada la cosa ja va anar millor, pocs errors i 30min després ja ens vàrem col·locar en posicions de podi! Va ser força divertit, ens anàvem tornant les primeres posicions entre uns i altres i hi va haver molt bon ambient entre els corredors.

 

Arribem a la transició del Trail, abans de sortir a córrer toca fer un petit tros d'escalada i llançar-te amb tirolina, vaig comentar-li al company aviam si ho volia fer ell però va decidir que millor que ho fes jo. Un cop marcada la balisa de l'escalada ens preparem per fer la secció del Trail, ens esperaven 16km! Ja només començar i veure que no teníem massa temps per fer-ho decidim que deixaríem una balisa per marcar.

 

Comencem i a la primera balisa ja vaig tenir alguns dubtes per on passar, no hi havia camí, s'havia de vorejar alguns camps i vaig cometre el típic error de fer cas a la gent.  Ens vàrem trobar una noia que amb tota la bona intenció ens diu que havien anat cap a aquella direcció i nosaltres vam fer-li cas.. Malament! la vam liar una mica i vam tenir que tornar enrrere. La segona valisa va ser força divertida, per l'Arnau més, tocava anar-la a buscar dins del riu i millor que hi anés ell no? així el seu primer Raid seria més ÈPIC! ;-)

Després de marcar-la ens tocava anar a fer la que estava més lluny. A mig camí les forces ja van començar a fallar una mica i l'oxitocina ens va començar a fer efecte, tot ens feia molta gràcia. Durant aquesta etapa l'Arnau em va regalar algunes frases que em van agradar, motivar i omplir molt, com: "Ja portem més d'una Marató!", "Li hem cardat molt GAS ehh!!", "Es que tu Roger en saps molt" i la millor "és la cursa més dura que he fet mai i la que m'ho estic passant més bé" (ara apuntant això encara em ve pell de gallina) trobar-te amb aquestes coses no té preu!

 

Finalment marquem aquella balisa i ja tornem cap a la transició per seguir amb els 30km BTT. Un cop allà, mirem el mapa, parlem de com estem, mengem una mica, ens hidratem bé, etc.. finalment decidim deixar algunes balises (un total de 3). 

Ja portem més de 4h de raid, 30km de BTT i uns 13/14km de Trail. Tot i així intentem sortir amb una mica de gas! ens trobem amb un equip que ens les fotíem al principi del raid, però ells ja portaven una balisa més marcada, així que anaven per davant nostre. Vam anar junts fins a la segona balisa de BTT, allà però vaig cometre un error, se'ns van avantatjar bastant i quan els vàrem voler atrapar el meu company ja no tenia forces (ja portàvem unes 5h de raid). Vaig intentar estirar-lo amb una goma però el fet de no haver-ho provat abans semblava que encara anés pitjor, així que vam disminuir el ritme i a poc a poc ja arribaríem.

 

 

Quan quedava aproximadament 1.5km, l'Arnau va fer l'esprint de la seva vida! Un gos ens va començar a bordar i a seguir com un boig amb ganes de fotre-li una bona mossegada a la cama.. jo cagant-me amb l'amo, l'Arnau ben "cagat" amb el gos i l'esprint aquell ja el va acabar de fondre.. la següent pujada les cames no li reaccionaven i es va veure obligat a baixar de la bici. Però l'animal en comptes de caminar encara corria! 

 

Un cop arribats a la transició tocava encara una secció d'orientació, en teníem moltes ganes ja que encara podíem mirar de pujar alguna posició, però al veure les forces de l'Arnau i la cara que feia vaig decidir que ja n'hi havia prou i vam donar per acabat el raid.

 

Només em sortien paraules per felicitar per la gran actuació que va tenir, els collons que hi va posar i per haver compartit tants gran moments! Encara que al final no fes massa bona cara per l'esforç que va fer, transmetia una felicitat brutal i això m'assegura que aquesta competició se li quedarà gravada durant molt de temps.

 

I fins aquí el Raid, aproximadament ens van sortir uns 70km, 5:50h i 8ens classificats.

L'aventura va seguir durant quasi tota la tarda anant a Platja d'Aro a fer el primer bany de l'any i a recuperar les cames i el cos sencer! :-)

 

Gran Arnau, molt GRAN! orgullós d'haver compartit aquest Raid amb tu i que hagis viscut aquesta gran aventura! #Justtogetcrazy

Xarxes Socials:SUPPORT:

INSTITUTION:

BIKE:

SPORTS CENTER:


NUTRITION:

HEALTH CARE:

IMAGE:
Padrí de La Guilla Solidària (PepinosBTT)


hola@rogertuneu.com