L'estrès és positiu?

Sempre he pensat que l'estrès provocat per un mateix i per fer allò que realment ens agrada, fins hi tot és bo.

 

Vaig arribar a aquesta conclusió després de diverses experiències personals, tant en l'àmbit professional com l'esportiu, molts cops sentint l'estrès com una oportunitat per aconseguir algun fet important, o simplement per seguir avançant amb el que més m'agrada. Aquest estrès era percebut com una font d'energia i vitalitat que sempre m'ajudaven a tirar endavant.

 

D'altre banda, l'estrès provocat per factors externs que no m'interessen, no m'agraden, o no m'hi sento còmode, em provocaven una sensació d'angoixa i ansietat que sempre intento evitar.

 

La psicòloga i professora de Standfort Kelly McGonigal, comenta que l'estrès només és dolent si s'assumeix que ho ha de ser. Per contra, les persones que viuen l'estrès com una oportunitat per assolir reptes milloren la seva intel·ligència emocional. El fonament científic d'aquesta afirmació es justifica amb una hormona que es diu oxitocina, que millora l'empatia i la proximitat envers les persones.

 

En conclusió, sempre s'ha dit que l'estrès és una cosa negativa, que et pot fer emmalaltir, creat-te angoixa, tenir més risc de patir una malaltia cardiovascular, etc. però queda confirmat que l'estrès no només es dolent, també és bo si el vius amb passió.

 

A continuació trobareu un vídeo de la professora Kelly McGonigal, on ensenya com convertir l'estrès negatiu en estrès positiu:

https://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend?language=es

 

INICI

 

Xarxes Socials:SUPPORT:

INSTITUTION:

BIKE:

SPORTS CENTER:


NUTRITION:

HEALTH CARE:

IMAGE:
Padrí de La Guilla Solidària (PepinosBTT)


hola@rogertuneu.com