"Un petit entrebanc"

Al Parc Taulí de Sabadell, ja estable dins la gravetat
Al Parc Taulí de Sabadell, ja estable dins la gravetat

El 30 de Juny de 2012, em vaig veure obligat a afrontar una de les situacions més dures i difícils que mai m'hagués pogut imaginar.

 

Aquell dia, mentre entrenava a 2-3km de casa, vaig patir una caiguda amb bicicleta, provocant-me un greu traumatisme crani encefàlic (TCE) inclòs un vessament al gangli bassal dret. Que em va provocar hemiparèsia a la part esquerra del cos, tenia una gran disminució de les capacitats físiques i cognitives, dificultats de percepció visual, falta l'equilibri, etc.

 

Tots els pronòstics apuntaven a que mai més em podria valdre per mi mateix. O sigui, que no podria continuar estudiant, seguir treballant amb els diferents projectes que tenia, tornar anar amb bici i molt menys podria tornar a competir a alt nivell.

Sara, Jordi, Albert, Mimi, Eli, Mar (Tortuguetes)
Sara, Jordi, Albert, Mimi, Eli, Mar (Tortuguetes)

Malgrat les poques esperances que hi havia, poc a poc vaig anar recuperant la mobilitat, les capacitats cognitives, la percepció, l'equilibri, etc. Tot i que encara em quedava molt i molt lluny poder tornar a estar com abans de l'accident, no vaig perdre mai l'esperança de que tornaria ser el que era, que tornaria a competir a alt nivell, que seguiria desenvolupant els projectes que tenia i començaria el Grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport la Universitat de Vic el Setembre d'aquell mateix any. 

 

Gràcies el suport que vaig tenir de tanta i tanta gent, des dels pares, la germana, la parella que tenia en aquells moments, els amics, els familiars, els companys de selecció i tots els coneguts que van estar fent-me suport cada dia, van aconseguir que MAI em faltessin forces per seguir lluitant. Tots ells han sigut el pilar fonamental de la meva fantàstica recuperació.

 

Destacar també la gran feina de tots els professionals del Parc Taulí de Sabadell i l'Institut Guttmann de Badalona, que em van acompanyar al llarg de tot el procés de recuperació, creant grans amistats i el millor equip de treball.

 

Cubi, amb el mallot que va portat a Polònia amb l'escrit "Ànims Roger Tuneu!!!"
Cubi, amb el mallot que va portat a Polònia amb l'escrit "Ànims Roger Tuneu!!!"
Esquerra a Dreta (Alejandro, Soria, Roger, Jorgito, Toll)
Selecció Espanyola OBM, 2012. Esquerra a Dreta (Alejandro, Soria, Roger, Jorgito, Toll)
Joan Enric, Terapeuta Institut Guttmann
Joan Enric, Terapeuta Institut Guttmann
Gerard, FCOC "FORÇA ROGER"
Gerard, FCOC "FORÇA ROGER"

Equip Where Is The Limit? RAIDARAN. Esquerra a Dreta: Pep (Irontriax), Leslie, Roger, Sergi (Cuñao)
Equip Where Is The Limit? RAIDARAN. Esquerra a Dreta: Pep (Irontriax), Leslie, Roger, Sergi (Cuñao)

Durant la meva estada a l'Institut Guttmann, vaig llegir el Llibre "¿Dónde está el límite?" de Josef Ajram, el qual em va ajudar molt a reviure les emocions de les competicions i a posar-hi ganes per aconseguir estar de nou a peu de canyó el més aviat possible.

 

El que mai m'agués pogut pensar, és que dos anys després de l'accident l'equip d'en Josef Ajram, el Where Is The Limit? capitanejat per en Pep Sánchez o com gairebé tothom el coneix (IRONTRIAX) em fitxés per córrer el RAIDARAN, sent el meu primer Raid Internacional en que participo ja es tractava d'una prova de la Lliga Europea de Raids (Euro Series). 

 

Malauradament el resultat no va ser el desitjat, vaig tenir un trencament al recte anterior del quàdriceps que ens va obligar a abandonar.

 

El que més em va sobtar però, va ser que també hi va haver persones que se'n van "aprofitar" d'aquesta situació... persones amb qui compartia algun projecte, van aprofitar aquests dies per desvincular-me'n pel complet. Ara bé, tot m'ha servit per aprendre i no tornar a cometre els mateixos errors. Ah! i no oblideu que el temps va posant les persones al seu lloc ;-)

 

Per sort, aquest "petit entrebanc" només m'ha mantingut parat durant uns mesos, he pogut veure que hi ha persones que valen molt i d'altres no tant. Que amb constància, esforç i les ganes que hi poses en anar tirant endavant malgrat les dificultats, poden amb tot i sempre s'han de buscar les coses positives encara que sembli que tot et vagi en contra.

 

 

Actualment, encara tinc una lleugera afectació a la cama esquerra a causa de la lesió cerebral provocada pel TCE, tot i això no m’impedeix seguir fent allò que més m’agrada!

 

 

Reportatge "un petit entrebanc"

 

Realitzat per: Alba Jaumandreu, Judit Pujol, Irene Mas, Igone Garmendia i Alexandra Bogunyà

Gràcies per mostrar la meva petita història de superació personal! Bona feina noies!

 

28 Gener de 2015, 943 dies després de l'accident, rebo l'Alta Mèdica definitiva.

 

"it always seems impossible until it's done" Nelson Mandela

 

Xarxes Socials:SUPPORT:

INSTITUTION:

URBAN & OUTDOOR SHOP:

IMAGE / MEDIA:


NUTRITION:

SPORTS WEAR:

HEALTH CARE:


SPORTS CENTER:

BIKE:PADRÍ Solidària Tracks de Guilla (Pepinos BTT):


hola@rogertuneu.com