"Un petit entrebanc"

En el millor moment de la meva carrera esportiva (guanyava la lliga espanyola de MTBO i havia de disputar el mundial al la selecció ESP) i quan arrancava el projecte professional més ambiciós (SATUAL), em vaig veure obligat a afrontar una de les situacions més dures i difícils que mai m'hagués pogut imaginar.

 

30 de juny de 2012, aquell dia, mentre entrenava a 2-3km de casa, vaig patir un greu traumatisme craneoencefàlic (TCE) inclòs un vessament al gangli bassal dret, amb importants afectacions físiques i cognitives: hemiparèsia a la part esquerra del cos, dificultats de parla, percepció visual, falta l'equilibri, profunditat, etc. Però l'ho més fotut de tot, va ser que no era conscient de la realitat a la qual em trobava.

 

Tots els pronòstics apuntaven a que mai més em podria valdre per mi mateix. O sigui, que no podria continuar estudiant, ni seguir treballant amb els diferents projectes que tenia, ni tornar anar amb bici i molt menys podria tornar a competir a alt nivell. Qualsevol pregunta que feia a veure si podria fer alguna cosa, la resposta sempre era la mateixa, NO!

 

Malgrat les poques esperances que hi havia, poc a poc vaig anar recuperant la mobilitat, les capacitats cognitives, la percepció, l'equilibri, etc. Tot i que encara em quedava molt lluny poder tornar a estar com abans de l'accident, no vaig perdre mai l'esperança de que tornaria ser el que era, que tornaria a competir a alt nivell, que seguiria desenvolupant els projectes que tenia i que començaria els estudis universitaris.

 

Tot va començar amb un paquet de galetes i aquell mateix any, el setembre del 2012 començava el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, del qual ja m'he graduat. El novembre del 2012 retornava a la competició a una Copa Catalana de MTBO aconseguint una 3a posició del tot inesperada i això feia que aconseguís la Primera posició a la general. Dos anys després de l'accident, la primera setmana de juliol de 2014, participava a la meva primera competició Internacional de Raids d'Aventura, l'Euroseries RAIDARAN.

 

Poc abans dels cinc anys del "petit entrebanc" vaig fer realitat, el que li vaig dir al metge que faria, un cop pogués tornar anar amb bicicleta. El 29 d'abril de 2017 pujava a l'avió direcció Er Rachidia per anar a disputar la Titan Desert, que es celebrava del 30 d'abril al 5 da maig i així vaig posar punt i final al cicle dels 5 anys del "petit entrebanc".

 

Aquest és el meu cervell! què us sembla? sí, tinc una part morta (mida d'una pilota de golf), això fa que tingui una lleugera afectació a la cama esquerra, una mica d'espasticitat al tríceps sural i falta d'estímul nerviós al tibial anterior, però com podeu veure, això no impedeix que pugui seguir fent allò que més m’agrada! sinó que tot el contrari, ho faig amb més força, més ganes, més passió i més intensitat!

 

Aquest "petit entrebanc" només em va mantenir parat durant uns mesos, he pogut veure que hi ha persones que valen molt i d'altres no tant. Que amb constància, esforç i les ganes que hi poses en anar tirant endavant malgrat les dificultats, poden amb tot. Un petit consell, SEMPRE s'han de buscar les coses positives encara que sembli que tot et vagi en contra, us asseguro que això és el que feia i el que em permetia dia rere dia anar-me superant.

 

Des de les hores tot el que faig, ho faig amb un clar objectiu: Viure intensament!

 

 

28 Gener de 2015, 943 dies després de l'accident, vaig rebre l'Alta Mèdica definitiva, si feu comptes, veureu que ja feia dos anys que cursava el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, ja anava amb bici, però no només això! vaig tornar a ser internacional, aquest cop amb un esport diferent, els Raids d'Aventura.

 

Tots els NO que sentia, eren les forces que em donaven per aconseguir fer allò que deien que no era capaç de fer! Perquè si una cosa se fer molt bé, és portar la contrària i demostrar que les teories només hi son per una cosa, per trencar-les!

 

 

"Amb una actitud positiva, els teus problemes es tornen reptes, els teus obstacles ensenyances, i les teves penes part de la vida" 

 

 

Xarxes Socials:SUPPORT:

INSTITUTION:

BIKE:

SPORTS CENTER:


NUTRITION:

HEALTH CARE:

IMAGE:
Padrí de La Guilla Solidària (PepinosBTT)


hola@rogertuneu.com